8 posturi

de lucru

Peste 14 ani

experiență

40294 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 tehnicieni

specializați în reparații BMW

110% specializați

în reparații BMW

2 locații specializate

în reparații BMW

Școala de mecanici

autorizată

Servicii

Incarcare freon si ulei compresor

Incepe sa se incalzeasca afara asa ca incep plimbarile la mare, la munte, poate in Grecia sau poate voiaje mai lungi.
Asa ca dupa up-date–ul la navigatie este nevoie si de o revizie a instalatiei de freon, insa de ce?

Pentru ca afara este din ce in ce mai cald si nu poti merge la nesfarsit cu geamul deschis si sigur nu vrei sa te umpli de praf.
Acestea fiind spuse vei cauta un service ce poate efectua revizia acestei instalatii.

La bForce Motor Squad efectuam aceasta operatiune de intretinere si reparatie a acestei instalatii complexe ce trebuie realizata o data la 2 ani.

Aparatul nostru efectueaza toti pasii necesari pentru a duce la bun sfarsit aceasta revizie. Extrage freonul si uleiul vechi, curata si igienizeaza conductele prin care trece gazul, pentru a nu exista depuneri de mizerie in instalatie. Acest aparat NU igienizeaza instalatia din masina, adica componentele care imping aerul rece in masina.

Etapele ale reviziei instalatiei de freon:

extragerea freonului din instalatie prin intermediul unui echipament special si reciclarea acestuia;
indepartarea umiditatii din sistemul de aer conditionat si a impuritatilor depuse, continute de ulei;
uleiul recuperat este colectat intr-un recipient special;
dupa vidarea instalatiei, pentru a indeparta umiditatea din sistem, se efectueaza reumplerea instalatiei cu cantitatea de freon si ulei prescrisa de producator;
se efectueaza testele de functionare , pentru verificarea parametrilor instalatiei.

bForce Motor Squad recomanda:

  • verifica instalatia cel putin 1 data pe an la un service autorizat;
  • schimba filtrul de habitaclu anual sau la fiecare 15.000 km;
  • efectueaza un tratament antiseptic al instalatiei de climatizare o data pe an; http://www.igienizare-clima.ro/
  • porneste instalatia de climatizare cel putin o data pe luna, chiar si iarna.

Climatizarea nu foloseste numai la racirea aerului din interior in sezonul de vara, ea permite de asemenea incalzirea si dezaburirea rapida a geamurilor, in timpul iernii! Pornirea climatizarii cel putin o data pe luna va permite lubrifierea sistemului, evitandu-se de asemenea pierderea etanseitatii acestuia. Implicit veti evita si efectuarea de reparatii nedorite.
Datorita umiditatii sistemului de climatizare, determinata de fluctuatiile de temperatura, este inevitabila dezvoltarea de ciuperci si bacterii in cutia ventilatorului. Opreste climatizarea cu cateva minute inainte de a ajunge la destinatie, dar nu si ventilatia. Astfel diferenta de temperatura intre interior si exterior se va reduce treptat, ramanand suportabila. Acest lucru ajuta la evitarea acumularii de bacterii si se obtine o reducere a consumului de combustibil.

Este foarte importanta verificarea si intretinerea regulata a instalatiei de climatizare. Scurgerile de refrigerant si defectele pot fi diagnosticate si reparate inainte de a deveni foarte serioase. Toate sistemele de climatizare pierd anual, in mod natural, 10-15% din cantitatea de refrigerant. Daca problema este tratata necorespunzator, pot fi inregistrate neajunsuri atat din punct de vedere al eficientei sistemului, cat si din punct de vedere al economiei de combustibil. Compresoarele angrenate de catre motor functioneaza mai greu pentru a genera temperatura dorita, atunci cind nivelul refrigerantului este scazut. Aditional, nivelul scazut al refrigerantului mareste probabilitatea de defectare a componentelor odata cu prezenta gazelor non-condensabile (aer) in instalatie.

bForce Motor Squad ofera acest serviciu de incarcare freon la un pret corect, in functie de cantitatea de freon sau operatia necesara. Pentru programari sau orice alte probleme, ne puteti contacta prin intermediul formularului din partea dreapta sau la numarul de telefon afisat.

Scrie-ne pe WhatsApp
Sună Mesaj