Fă-ți programare și vino în service în orice zi de vineri și ai 15% discount la factura finală! Oferta este valabilă pentru lucrările cu valoare totală până în 1999 RON

8 posturi

de lucru

Peste 10 ani

experiență

40294 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 tehnicieni

specializați în reparații BMW

110% specializați

în reparații BMW

2 locații specializate

în reparații BMW

Școala de mecanici

autorizată

Blog

Distributie lant BMW Seria 1 aproape rupta, motor N47 177cai 2008

Ziua de astazi va trebui sa ramana intiparita in mintea tuturor posesorilor de BMW cu privire la numarul de kilometri la care trebuie facuta revizia uleiului din motor.

Recomandarea celor de la BMW de a schimba uleiul la 30.000 de km, in opinia mea, nu este facuta cu buna-credinta;  este “al nu stiu cate-lea caz “ de acest gen pe care il vedem. La bForce Motor Squad vrem sa dam un sfat util si pentru buzunarul clientului, schimband uleiul la 30.000 de km scurtati viata motorului, acesta se umple de mizerie, aceasta depunandu- se pe toate componentele motorului, exista riscul de infunda pompa de ulei si conductele care duc ulei in tot motorul, ceea ce duce la blocarea acestuia.

IMG_1996

Astazi am lucrat din nou la o distributie la motorul N47. Dupa demontarea capacului de tacheti am descoperit ca nu putem vedea axele cu came, iar capacul era plin de mizerieIMG_1997, in opinia noastra nu credem ca in conditiile actuale acest motor va mai rezista inca 50.000 de km, dar asta ramane de vazut.IMG_1998

Lantul dintre pompa si axa freca de patine din cauza mizeriei depuse;IMG_2007 dupa inlaturarea mizeriei am vazut cat de lucios este din cauza frecarii. O data cu examinarea mai atenta a acestuia am descoperit ca bucsile unei zale nu mai existau,

riscul sa se rupa la orice fortare a acestuia era foarte mare, proprietarul avand mare noroc ca a venit la noi si am depistat ca exista bataie la lantul de distributie.

IMG_2003 IMG_2004 IMG_2005

 

Lucrarea in sine de inlocuire a kitului de distributie nu a fost ingreunata de cele vazute si intalnite, s-a desfasurat in acelasi timp pe care l- am acordat acestei lucrari si in alte dati.

Ne mandrim cu aceasta lucrare, deoarece am reusit sa salvam un motor, dar nu stim pentru cat timp. Ramanem in continuare sa recomandam si sa explicam de ce un interval mai mare de 15.000 de kilometri este distrugator pentru motor.

Cat costa?

Toata lucrarea cu piese originale BMW, ulei motor si filtru 3300ron

Cat dureaza?

In jur de 4-5 ore.

 

Sună Mesaj