8 posturi

de lucru

Peste 11 ani

experiență

40294 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 tehnicieni

specializați în reparații BMW

110% specializați

în reparații BMW

2 locații specializate

în reparații BMW

Școala de mecanici

autorizată

Blog

Releu bujii, bujii, revizie schimbate la BMW Seria x3 2.0d 2007

                Continuam seria de masini provenite din alte judete la bForce Motor Squad, astazi este randul Constantei sa aibe o masina la noi in service, este vorba de un X3 de 163 de cai, unul dintre cele mai bune motoare diesel aflate in gama BMW.

IMG_1984

                Am avut urmatoarele operatiuni de facut: inlocuirea buijiilor  si a releului si efectuarea reviziei.

                Odata cu demontarea diferitelor capace si anexe am descoperit ca revizia masinii a fost neglijata, constatand cu tristete ca proprietarii nu fac la timp reviziile sau sunt indusi in eroare de diverse service-uri sau reprezentante, am descoperit  in ultimile zile masini cu filtre neschimbate din 2006-2007 adica filtrul de aer si cel de combustibil. La bForce Motor Squad nu numai ca aceste filtre sunt schimbate, dar proprietarul poate vedea cu ochii lui ca filtrele sunt inlocuite cu unele MANN sau originale BMW.

                Putem numi aceasta lucrare ca o revizie extinsa si o verificare a circuitului de admisie, odata cu demontarea galeriei de admisie am descoperit ca aceasta este plina de calamine si multe alte depuneri.

                Bujiile s-au desfacut usor, in prealabil am folosit degripant si l-am lasat sa actioneze cel putin 10 minute, apoi filetul bujiilor noi a fost gresat cu vaselina speciala pentru ca la urmatoarea inlocuire sa fie demontat usor.

                A urmat releul care la X3 nu necesita demontarea scutului si a altor anexe, deoarece compartimentul motor este mare in comparatie cu turismele cu aceeasi motorizare. Accesul este facil si poate fi inlocuit fara a demonta alta piesa.

                Masina a fost testata electronic pentru a fi sterse defectele aparute odata cu pornirea grea la rece.

                Din nou recomandam inlocuirea tuturor bujiilor in caz ca una dintre ele este arsa, celelalte bujii sunt si ele aproape de sfarsitul vietii si exista posibilitatea ca in cel mai scurt timp o alta bujie sa se arda.

IMG_1985

                Atat timp cat temperaturile sunt sub 5 grade bujiile au un rol important in pornirea masini si in primul minut de functionare.

                O data cu venirea sezonului rece la motoarele diesel recomandam ca urmatoarele piese sa fie verificate: releu bujii, bujii si baterie, daca aceste piese sunt in parametri masina va porni fara probleme.

Sună Mesaj