8 posturi

de lucru

Peste 11 ani

experiență

40294 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 tehnicieni

specializați în reparații BMW

110% specializați

în reparații BMW

2 locații specializate

în reparații BMW

Școala de mecanici

autorizată

Blog

Inlocuire perne aer punte spate BMW X5 E70 2008

 

Astazi, crichetii au tacut, o liniste a cuprins bForce Motor Squad si se pare ca doar testerul zumzaia de zor, mecanicii nu au fost inca inlocuiti de roboti, dar ei stateau linistiti pana urma si randul lor sa lucreze la acest X5.

IMG_2205

Pistolul pneumatic asteapta tacut intr-un colt, tubularele asteptau sa duca greul luptei, dar se pare ca aceasta lupta va fi dusa doar de elevator si tester.

IMG_2209

Am avut de inlocuit pernele de aer la un X5, se pare ca incet, incet amortizoarele vor disparea si vor fi inlocuite cu aceste perne. Se pare ca in timp aceste perne se fisureaza, iar masina nu mai are un comportament corespunzator pe sosea, compresorul merge in continuu pentru a tine pernele umflate, asa ca in timp acesta poate ceda, facand astfel masina inutilizabila.

IMG_2210

Toata operatiunea de inlocuire a constat in calarea masinii pentru a fi ridicata pe elevator, a fost scoasa siguranta pentru calculatorul ce detecteaza faptul ca pernele pierd presiune, apoi se da comanda din tester pentru a scoate aerul din perne, operatiunea este asemanatoare cu demontarea unui amortizor nu mai ca in cazul de fata calculatorul face toata treaba, iar mecanicul indeparteaza fizic perna care este montata pe caroserie si puntea spate.

Montajul este la fel de simplu si la fel testerul isi face treaba si se ocupa cu aducerea presiunii din perna la nivelul optim ca masina sa fiein parametrii maximi pe drum

Sună Mesaj