8 posturi

de lucru

Peste 11 ani

experiență

40294 de BMW-uri

ne-au trecut pragul

10 tehnicieni

specializați în reparații BMW

110% specializați

în reparații BMW

2 locații specializate

în reparații BMW

Școala de mecanici

autorizată

Blog

Schimb releu bujii si bujii BMW Seria 3 E90 330d

Cum iti dai seama ca se apropie sarbatorile? Simplu toti posesorii de diesel suna pentru ca masina le porneste greu si nu isi mai amintesc cand au facut ultima revizie la antigel.

Cum iti dai seama ca se lucreaza din plin la antigel sau bujii? Simplu fie mecanicii au mainile negre fiindca au scos un releu sau rosii ca au dat drumul la antigelul destul de fierbinte,  fiindca nu este timp de stat.

Masina programata astazi era un E90 3000 diesel, deci avea vreo 2 pistoane in plus, dar era un motor ceva  mai sigur in privinta distributiei.

Am avut de inlocuit si releul de bujii care se afla sub galeria de admisie, oarecum ceva mai accesibil fata de motoarele de 2 litri diesel,  la care trebuie sa dai jos scutul si sa te lupti pentru a evita  atingerea baii fierbinti.

Am inlocuit si surubul de la rola intinzatoare pentru ca acesta se rupe dupa un anumit interval de kilometri, am mai avut un asemenea caz si l-am rezolvat cu bine. A fost si o rechemare in service din cauza acestui surub de la rola.

Pentru a ajunge la acest surub am fost nevoiti sa scoatem ventilatorul care era prins si termoflotul de la cutia de viteze.

Bujiile au fost inlocuite usor din cauza ca masina nu a trecut peste intervalul de schimbare al acestora, iar cele noi au fost unse pentru a facilita demontarea lor pe viitor.

Am descoperit la o vizita anterioara ca si furtunul de la servo frana este uzat, proprietarul se plangea de faptul ca pedala de frana este mai tare, am intalnit si un caz in care acest furtun era spart, iar clientul nici nu stia cum trebuie sa tina pedala de frana.

La final masina a fost testata electronic pentru a depista alte erori, dar si pentru a sterge defectul aparut atunci cand s-a ars releul.

 

IMG_1653 IMG_1671

Sună Mesaj